Kurevsky hořký kölsch

KHK. Kölsch ve stylu KHL

EBC: 3,5 IBU: 153,0 ALC: 5,9

Suroviny

  • Voda odhadem, na zacatku asi 15L
  • Kounice plzensky slad 6kg
  • Lalbrew Köln 11g
  • Chmel Magnum 75g
  • Chmel Polaris 75g
  • Domaci med od Ondry ??g

Proces varu (26.08.2022)

Čas Krok
20:15 Start ohrevu
20:48 60C po nasypani zrni
21:18 72C (a dobiha) start rmutovani
21:33 68.5C
22:31 66.5C
22:55 Tahneme k odrmutovani
23:23 Odrmut ~82C
23:25 Predek skrze cednik 13.25L
23:25 Vystrelek #1 4L + kafe do blazerstvi dal
23:35 Vystrelek #2 4L
23:43 Vystrelek #3 4L, Vystrelek #4 2.75L
00:35 Topime ke chmelovaru
01:17 90C
02:00 Varime, chmeleni 60,15,5 -> 25g + 25g
03:10 Konec chmelovaru
03:56 Cold whirlpool, na 20 minut
04:46 FG 1.059
04:59 Ulozeno ke kvasu, ve sklepe 20C
05:21 Ty samy shity
  • Druhy den bubla 27.5L

Rmutovaci schema

Teplota Proces Prodleva
66.5C NCT/VCT 90m
82C ORT 5m

  • FG 1.015
  • EBC 3.5
  • IBU 153
  • Teplota pri kvaseni ~ 20C
  • Projekce objemu alkoholu: 5.9%

Stáčení do lahví (09.09.2022)

Proces

Čas Krok
19:45 Vyloveni ze sklepa
20:06 med rozmichanej
20:16 myti flasek
20:37 umyto
20.75 Stoceno >25L, FG 1.015
21:17 Odhad alkoholu 5.9%
21:30 Ulozeno ve sklepe

Lahve

Objem Počet
0,3L 6
0,5L 26
0,7L 14
0,625L 1
celkem: ~25.225

Košt 21.10.

  • Extrémě hodně pění
  • Dobře hořké
  • ovocnější-květinovější začátek, pokračování chuti je ale ležákovitější, super

Košt 4.11.

  • podařené velmi dobře pitelné, láká na další škopek
  • stále extrémně hodně pění po otevření lahve (sedmičku do tupláku nenaliješ)

Postřehy

  • lít plnější lahve a použít méně zrní -> snad bude méně pěnit