OG: 1,035 | FG: 1,009 | Vol: 48,0L |
EBC: 60,0 | IBU: | Alc: 3,7% vol. |
Suroviny
- Základní kapalina Voda 25 L
- Ferdinand Plzeňský humnový slad ↗ 5.75 kg
- Slad Weyermann Caraaroma ↗ 1 kg
- Ovesné vločky ↗ 0.25 kg
- Pšeničný slad ↗ 0.25 kg
- Chmel Northern Brewer ↗ 100 g
- Chmel Vital ↗ 100 g
- Chmel Hallertau Mittelfrüh ↗ 50 g
- Kvasinky LalBrew ABBAYE BELGIAN-STYLE ↗ 22 g
- Doslazení Dextroza ↗ 270 g
Proces varu (13.04.2024)
TODO: note initial
Čas | Krok |
---|---|
16:30 | ohrev |
17:17 | 50C |
17:40 | ohrev |
17:45 | zrni > 55C |
17:52 | 56C |
18:08 | 69C vypnuto |
19:35 | hrejeme |
20:08 | ORT > 82C |
22:31 | hrejeme predek, cedime strely |
23:33 | chmelime #1 |
00:20 | chmelime #2 |
03:11 | kvasime a do sklepa |
05:00 | vse TIPTOP |
Přidat |
Rmutovací schema
Teplota | Proces | Prodleva |
---|---|---|
55°C | INP | 0min |
65°C | NCT | 60min |
80°C | ORT | 10min |
Přidat |
Stáčení do lahví (27.04.2024)
Proces
Čas | Krok |
---|---|
01:26 | Belgie 50L KN - 28L pred stacenim |
01:27 | Belgie 35L KN - cca 20L pred stacenim |
02:00 | Belgie 50 - FG 1.010, Belgie 35 - FG 1.008 |
02:25 | zaslazeno dextroza 6g/L -> 150g |
02:37 | Stacime belgie vol 1. 50L, 35L - 120g dextrozy |
04:10 | stocena 8L lahev PET |
04:35 | belgie 50L stoceno: 1x 8L, 1x 1L, 21x 0.5L, 5x 0.33L |
04:40 | B 35L - 19L (mozna 18?) |
05:08 | stoceno belgicke vol 2 (35L KN): 1x kyveta 19L, 14x 0.5L, 5x 0.33L |
05:14 | B35 je druha varka belgicka, hotovo |
Přidat |
Lahve
Objem | Počet |
---|---|
0.7L | TODO: hardcoded now |
0.3L | TODO: hardcoded now |
0.5L | TODO: hardcoded now |
0.5L euro | TODO: hardcoded now |
0.6L | TODO: hardcoded now |
celkem: | TODO: hardcoded now |
Košt TODO
- TODO
Postřehy
- TODO
Akce