Kurevsky hořký ležák #3

KHL #3

OG: 1,050 FG: 1,006 Vol: 23,3L
EBC: 3,3 IBU: Alc: 6,1% vol.

Suroviny

  • Základní kapalina Voda 23.25 L
  • Ferdinand Plzeňský humnový slad 5 kg
  • Kvasinky Saflager S-23 23 g
  • Chmel Magnum 75 g
  • Chmel Polaris 75 g
  • Doslazení Med 115 g

Proces varu (11.11.2023)

TODO: note initial

Čas Krok
11:57Zacatek ohrevu
12:42Vhoz zrn
12:5166C
14:48Strilime sprchou 13.5L predek
14:4880C
15:1223.25L vycezeno, vedeme ke chmelovaru
15:13Finalni strelba
15:54100C
16:281. chmel Magnum, Polaris 25g+25g
17:022. chmel 25+25
17:283. chmel 25+25 + vypnuti
17:39Chladime
20:30Stoceno, OG 1050
21:10Zakvasivame, zakvaseno!
21:19Ve sklepe
Přidat

Rmutovací schema

Teplota Proces Prodleva
50°CINP0min
66°CNCT60min
80°CORT10min
Přidat

Stáčení do lahví (25.11.2023)

Proces

Čas Krok
18:34Prineseno ze sklepa
18:38Pretaceni
18:58FG 1006, Vir velky
23:10115g medu
23:22Stacime a medujeme
23:30Stacime kyvetu
23:45Stoceno. 1x kyveta, 1x euro, 1x butelka, 1x0.33, 6x NRW
Přidat

Lahve

Objem Počet
0.7L TODO: hardcoded now
0.3L TODO: hardcoded now
0.5L TODO: hardcoded now
0.5L euro TODO: hardcoded now
0.6L TODO: hardcoded now
celkem: TODO: hardcoded now

Košt TODO

  • TODO

Postřehy

  • TODO

Akce