| OG: 1,050 | FG: 1,006 | Vol: 23,3L |
| EBC: 3,3 | IBU: | Alc: 6,1% vol. |
Suroviny
- Základní kapalina Voda 23.25 L
- Ferdinand Plzeňský humnový slad ↗ 5 kg
- Kvasinky Saflager S-23 ↗ 23 g
- Chmel Magnum ↗ 75 g
- Chmel Polaris ↗ 75 g
- Doslazení Med ↗ 115 g
Proces varu (11.11.2023)
TODO: note initial
| Čas | Krok |
|---|---|
| 11:57 | Zacatek ohrevu |
| 12:42 | Vhoz zrn |
| 12:51 | 66C |
| 14:48 | Strilime sprchou 13.5L predek |
| 14:48 | 80C |
| 15:12 | 23.25L vycezeno, vedeme ke chmelovaru |
| 15:13 | Finalni strelba |
| 15:54 | 100C |
| 16:28 | 1. chmel Magnum, Polaris 25g+25g |
| 17:02 | 2. chmel 25+25 |
| 17:28 | 3. chmel 25+25 + vypnuti |
| 17:39 | Chladime |
| 20:30 | Stoceno, OG 1050 |
| 21:10 | Zakvasivame, zakvaseno! |
| 21:19 | Ve sklepe |
| Přidat |
Rmutovací schema
| Teplota | Proces | Prodleva |
|---|---|---|
| 50°C | INP | 0min |
| 66°C | NCT | 60min |
| 80°C | ORT | 10min |
| Přidat |
Stáčení do lahví (25.11.2023)
Proces
| Čas | Krok |
|---|---|
| 18:34 | Prineseno ze sklepa |
| 18:38 | Pretaceni |
| 18:58 | FG 1006, Vir velky |
| 23:10 | 115g medu |
| 23:22 | Stacime a medujeme |
| 23:30 | Stacime kyvetu |
| 23:45 | Stoceno. 1x kyveta, 1x euro, 1x butelka, 1x0.33, 6x NRW |
| Přidat |
Lahve
| Objem | Počet |
|---|---|
| 0.7L | TODO: hardcoded now |
| 0.3L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L euro | TODO: hardcoded now |
| 0.6L | TODO: hardcoded now |
| celkem: | TODO: hardcoded now |
Košt TODO
- TODO
Postřehy
- TODO
Akce