| OG: 1,040 | FG: 1,006 | Vol: 48,3L |
| EBC: 3,3 | IBU: | Alc: 4,8% vol. |
Suroviny
- Základní kapalina Voda 49 L
- Ferdinand Plzeňský humnový slad ↗ 7 kg
- Pšeničný slad ↗ 0.3 kg
- Kvasinky SafAle US-05 ↗ 23 g
- Doslazení Med ↗ 300 g
- Chmel Blues ↗ 400 g
- Chmel Citra ↗ 50 g
- Chmel Citra, studené chmelení ↗ 50 g
Proces varu (05.07.2025)
TODO: note initial
| Čas | Krok |
|---|---|
| 10:56 | Vymejvani |
| 11:01 | Napousteni |
| 11:05 | cca 20L, topime, 32C |
| 11:34 | 53C, vlozeno zrni |
| 11:49 | 62C NCT rmutovani |
| 12:31 | 67C konec NCT, topime |
| 12:43 | 72C VCT |
| 13:05 | 73.5C konec VCT, topime |
| 13:20 | 80C, odrmutovavame |
| 13:32 | odrmutovano, jdeme cedit |
| 13:39 | predek +-18L (jeste tam bylo) |
| 13:50 | ohrev ~22.5L |
| 15:04 | 200g blues - chmeleni 60 |
| 15:53 | 200g blues - chmeleni 15 |
| 16:05 | 50g citra - chmeleni 5, vypnuto |
| 16:24 | chladime |
| 17:50 | studene chmeleni 2x 25G |
| 18:30 | zcezeno do KN 1+2 (RK, B) 26C |
| 18:31 | KN 1 rucne kotovana (RK) 24L, 1.039 OG |
| 18:32 | KN 1 bila (B) 24.33L, 1.040 OG |
| 18:46 | ve sklepe, abdecklung |
| Přidat |
Rmutovací schema
| Teplota | Proces | Prodleva |
|---|---|---|
| 50°C | INP | 0min |
| 64°C | NCT | 40min |
| 74°C | VCT | 20min |
| 80°C | ORT | 10min |
| Přidat |
Stáčení do lahví (11.07.2025)
Proces
| Čas | Krok |
|---|---|
| 13:43 | Vynos ze sklepa |
| 14:55 | FG 1.006; Stocena kyveta, zbyva ~23.5L |
| 15:48 | Stoceno: 1x kyveta, 10x 0.7L, 10x 0.3L, 26x 0.5L, 1x NEGR |
| 15:49 | Zbyva vicek 26mm: cca 230ks |
| Přidat |
Lahve
| Objem | Počet |
|---|---|
| 0.7L | TODO: hardcoded now |
| 0.3L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L euro | TODO: hardcoded now |
| 0.6L | TODO: hardcoded now |
| celkem: | TODO: hardcoded now |
Košt TODO
- TODO
Postřehy
- TODO
Akce