Ležák s chmelem Rubín

Rubín 34

OG: 1,050 FG: 1,012 Vol: 40,0L
EBC: 3,3 IBU: Alc: 5,3% vol.

Suroviny

  • Základní kapalina Voda 25 L
  • Ferdinand Plzeňský humnový slad 7.5 kg
  • Pšeničný slad 0.25 kg
  • Kvasinky Saflager W-34/70 23 g
  • Chmel Magnum 100 g
  • Doslazení Med 200 g
  • Chmel Rubín 50 g
  • Chmel Rubín, studené chmelení 50 g

Proces varu (20.01.2024)

TODO: note initial

Čas Krok
13:12Ohrev (hl. hr. a plotna)
14:18Vhoz zrni 61C
14:29Stop ~65C
15:2771
15:37Topime !
16:4185C
17:04Cedime predek
17:2016.5L predek & hrejeme
18:07var
18:381. chmeleni
19:242. chmeleni
19:343. chmeleni
19:39vypiname
19:45chladime
20:55~20C + Vir Velky
20:56Chlazeni strel, OG 1063 predek, OG 1020 strely
21:42Klofanovka 18.4, Viking 26.4
21:43K1V OG 1.044, K2B OG 1.044
22:10Zakvaseno & studeny chmeleni
22:33Abgeschlussed
Přidat

Rmutovací schema

Teplota Proces Prodleva
60°CINP0min
65°CNCT60min
80°CORT10min
Přidat

Stáčení do lahví (03.02.2024)

Proces

Čas Krok
20:00Prineseno ze sklepa
20:01Zaciname lezakem - 2x 100g medu do vody
20:08rozmichan med #1
20:15pretoceno mlecna KN (Lezak)
20:16rozmichan med #2
20:17Pretacime viking KN (Lezak)
20:24pretoceno
20:25FG mlecna KN: 1.006, viking KN: 1.006
20:30zmereno FG
20:39Mlecna KN 21L zaslazeno, pretoceno podruhe
20:56stoceno: 1x kyveta, 4x 0.5 kera, 1x 0.7 kera
21:04Viking KN 20.8L zaslazeno, pretoceno podruhe
21:05- pauza - :-)
22:35stoceno Viking: 1x kyveta, 9x 0.33L, 1x negr (necela 0.33L)
23:45Postrehy: Sehnat lopaticku na zrni, novej teplomer
Přidat

Lahve

Objem Počet
0.7L TODO: hardcoded now
0.3L TODO: hardcoded now
0.5L TODO: hardcoded now
0.5L euro TODO: hardcoded now
0.6L TODO: hardcoded now
celkem: TODO: hardcoded now

Košt TODO

  • TODO

Postřehy

  • TODO

Akce