OG: 1,040 |
FG: 1,009 |
Vol: 27,2L |
EBC: 9,4 |
IBU: |
Alc: 4,4% vol. |
Suroviny
- Základní kapalina Voda 18 L
- Kounický plzeňský slad ↗ 3 kg
- Mnichovský slad ↗ 1.5 kg
- Pšeničný slad ↗ 0.25 kg
- Kvasinky Saflager W-34/70 ↗ 23 g
- Chmel hlávkový (mix Kazbek a ŽPČ), čerstvě sušený 170 g
- Chmel Polaris ↗ 50 g
Proces varu (19.11.2022)
Použité hlávky chmelu z letošní sklizně. Po chmelovaru je plný hrnec.
Rozdělíme do dvou kvasných nádob. Bude plněna kyveta na lednovou pařbu + zbytek basy
Čas |
Krok |
11:30 |
Začátek |
11:35 |
ohřev |
11:38 |
Napuštěno cca 17L sprškou :) |
12:20 |
Vložen slad 51°C 4,5kg + 1/4kg pšenka |
12:30 |
Hřejeme na 65°C |
12:48 |
65°C vypnuto, začátek rmutování |
14:19 |
Ohřev k odrmutování |
14:34 |
70°C |
14:57 |
80°C, vypnuto topení, 10min na ORT |
15:02 |
Postaveno na kávu |
15:15 |
Cedíme |
15:25 |
Docezeno včetně výstčelků (cca 26L) |
15:35 |
Začátek ohřevu na chmelovar |
16:30 |
Vaříme |
16:59 |
1. chmel - 50g Polaris |
17:40 |
106g chmele hlávkového v mušelínu |
17:41 |
1/4 tablety protafloc |
17:04 |
63g chmele přidáno do mušelínu |
18:10 |
Ukončení varu |
18:15 |
Vzorek + dolití střely + začátek chlazení |
18:36 |
Rozdělíme do 25+10m kvasinky 6,5g+zbytek |
18:45 |
Rehydratace kvasinek |
19:24 |
Whirlpool + kafson |
20:05 |
Nerozdělíme, protafloc udělal velkou vrstvu, ~25,5L v KN1 + cca 4L s velkým kalem v KN2 |
20:24 |
Přetáčení do KN2 kvůli provzdušnění a odfiltrování sedliny |
20:33 |
Kvasinky in, díla cca 27 a 1/4L |
20:35 |
OG 1,040 |
20:40 |
Ve sklepě |
|
Přidat |
Rmutovaci schema
Teplota |
Proces |
Prodleva |
50°C |
Vyslazení |
~10m |
65C |
NCT/VCT |
90m |
80C |
ORT |
10m |