Soul Master

Světlý ležák s žateckým poloranným červeňákem

Suroviny

  • 10,5 L vody
  • 1,7 KG kanditní sladový výtažek
  • 1/2 balení SafLager S-189 (11,5g / 2)
  • 50g chmel žatecký červeňák 2019

Proces varu (30.05.2020)

Trojí chmelení při 95, 35 a 5 minut od konce varu. Chlazení na 22°C. Vír velký, následně 60 minut ustálení a sednutí kalných částic. Po dovaření (a přidání 0,5L vody) máme asi sedm litrů díla. Kvasinky vzešly pěkně. Vloženo do lednice.

Stáčení do lahví (12.06.2020)

14 lahví piva

Lahve

Objem Počet
0,5L 14ks (vše standard)
celkem: 6,75L


Košt (28.06.2020)

Po dozrání vyrobeny etikety Soul Master nalepeny lepidlem na tapety. Okoštovali jsme neúplnou lahev a jednu celou.

  • Nedotočené: ovocné, sladké, nechmelené, hodně perlivé
  • Celé: svěží ovocný začátek, chmelený konec, hořké, míň sladké

poslední kusy (26.09.2020)

  • Individuální slazení NE
  • dobře perlivé
  • pivo plné, hladké velmi mírně nakyslé
  • téměř neznatelně chmelené, dobré, šlo by pít

Postřehy

  • Otevřít kvasný kýbl tak aby nenacucl vodu z kvasné zátky (určitě před lahvováním)
  • Italská vroubkatá lžička má objem 3g cukru (viz. foto)
  • Použít tác na vydesinfikované věci
  • měli jsme velký odpar, příště budeme vařit s pokličkou a větší množství