Suroviny
			
				- Voda odhadem, na zacatku pul hrnce, doplnovano v prubehu
 
				- Kounice plzensky slad 6kg
 
				- Saflager S-189 2x
 
				- Chmel Magnum 75g
 
				- Chmel Polaris 75g
 
				- Domaci med od Ondry 160g
 
			
			
			
			Proces varu (19.03.2022)
			
				Pouzivame vahu, vody jsme dali odhadem, aby se veslo zrni, redili jsme na finalni objem prubezne.
			
			
				
				
					| Čas | 
					Krok | 
				
				
				
				
					| 15:20 | 
					Zacatek ohrevu | 
				
				
					| 15:50 | 
					45C | 
				
				
					| 16:03 | 
					60C | 
				
				
					| 16:05 | 
					Vlozeno 6kg zrni, 55C | 
				
				
					| 16:07 | 
					Pridany 3L horke vody | 
				
				
					| 16:14 | 
					60C | 
				
				
					| 16:26 | 
					69C, zacatek rmutovani | 
				
				
					| 16:57 | 
					69.5C po 30 minutach rmutovani | 
				
				
					| 17:11 | 
					68C po 45 minutach rmutovani | 
				
				
					| 17:30 | 
					67.5C po 60 minutach | 
				
				
					| 17:45 | 
					67C po 75 minutach, topime | 
				
				
					| 18:03 | 
					72C | 
				
				
					| 18:22 | 
					83C, odrmutovani | 
				
				
					| 18:32 | 
					Predek 12L | 
				
				
					| 18:45 | 
					17.5L po prvni strele | 
				
				
					| 19:15 | 
					Zcezeno 27L, hrejeme | 
				
				
					| 19:18 | 
					66C | 
				
				
					| 19:39 | 
					80C. pridani 1.5 vody horke | 
				
				
					| 20:12 | 
					95C | 
				
				
					| 20:20 | 
					var | 
				
				
					| 20:21 | 
					1. chmeleni 25g + 25g | 
				
				
					| 21:22 | 
					2. chmeleni 25g + 25g | 
				
				
					| 21:47 | 
					3. chmeleni 25g + 25g | 
				
				
					| 21:53 | 
					Vypnuti (driv) + pridano 3L vody | 
				
				
					| 21:58 | 
					Chlazeni | 
				
				
					| 22:20 | 
					25C. zakvaseni kvasinek v prevarene 28C vode | 
				
				
					| 22:21 | 
					Cold whirlpool & kvasinky delay | 
				
				
					| 23:26 | 
					Pretoceno, 25.5L 24C | 
				
				
					| 23:27 | 
					1.050 OG, kvasinky | 
				
				
					| 23:34 | 
					Vlozeno do sklepa | 
				
				
			
			
				- 20.03.2022 12:14 16C 26L a bubla!
 
			
			Rmutovaci schema
			
				
				
					| Teplota | 
					Proces | 
					Prodleva | 
				
				
				
				
					| 65C | 
					NCT/VCT | 
					90m | 
				
				
					| 80C | 
					ORT | 
					10m | 
				
				
			
			
				- FG 1.020 + korekce 1.016 po vyperleni
 
				- EBC 3.5
 
				- IBU 153
 
				- Teplota pri kvaseni konstantnich 11C
 
				- Projekce objemu alkoholu: 4.8%
 
			
			
			Stáčení do lahví (01.04.2022)
			Proces
			
				
				
					| Čas | 
					Krok | 
				
				
				
				
					| 23:50 | 
					~160g medu ohřáto ve 150g vody | 
				
				
					| 23:50 | 
					1.020 (4% vol. pres sekundarem), po odhadujeme 4.3-4.4% vol. Plzen pico | 
				
				
					| 00:20 | 
					stoceno z KN, budeme doslazovat | 
				
				
					| 00:46 | 
					Med do kyble | 
				
				
					| 00:58 | 
					Pretoceno a jdeme lahvovat, FG korekce 1.016 po vyperleni | 
				
				
					| 01:15 | 
					Stoceno do kyvety, priste koupime vicka | 
				
				
					| 01:20 | 
					Stáčíme lahve | 
				
				
					| 01:39 | 
					Dotoceno, 24.5L odhad | 
				
				
					| 01:48 | 
					Basa ve sklepe a Iveta taky | 
				
				
			
			Nadoby
			
				
				
					| Objem | 
					Počet | 
				
				
				
				
					| Kyveta | 
					~18L | 
				
				
					| 0,3L | 
					4 | 
				
				
					| 0,5L euro | 
					2 | 
				
				
					| 0,7L | 
					4 | 
				
				
					| 0,5L mix (krusovice, pito) | 
					3 | 
				
				
					| celkem: | 
					~24.5L | 
				
				
			
			
			
			Košt (carodejny)
			
				
					- Kyveta 19L narazena dle zameru na carodejne chalupe
 
					- Dle meho nejlepsi lezak, ktery jsme dosud uvarili
 
					- Ackoli David mel jiny nazor, temer vsem prislo toto dilo extremne horke.
 
					- A tak je to spravne; jsem zvedav, co by na nej rekla Marcela :)
 
				
			
			Košt pozdeji
			
				
					- Je to lezak, zraje jako vino - cim starsi, tim lepsi. Chce to patrne vetsi pivovar, aby lezaky vydrzely ;-)
 
				
			
			Postřehy
			
				- Koupit vicka!
 
				- Na vystrelky boiler pouzit!, ma 78C, ideal
 
				- Zavarovaci teplomer je super (ponoreny celou dobu do dila)
 
				- Podobny styl piva varit i pristi rok, idealne v n-krat vetsim mnozstvi, kdy n > 2