| OG: 1,046 | FG: 1,020 | Vol: 26,5L |
| EBC: 229,4 | IBU: | Alc: 3,7% vol. |
Suroviny
- Základní kapalina Voda 25 L
- Ferdinand Plzeňský humnový slad ↗ 4 kg
- Slad Carabohemian ↗ 1 kg
- Slad Weyermann Carafa III ↗ 0.5 kg
- Slad Weyermann Pšeničný čokoládový ↗ 0.5 kg
- Pšeničný slad ↗ 0.25 kg
- Ovesné vločky ↗ 0.5 kg
- Chmel Herkules ↗ 100 g
- Chmel Bramling Cross ↗ 100 g
- Doslazení Med ↗ 140 g
Proces varu (19.10.2024)
TODO: note initial
| Čas | Krok |
|---|---|
| 10:55 | Voda ohrev, vymyti hrncu |
| 13:15 | topime |
| 13:23 | vhoz zrn 60C |
| 13:44 | 68C, rmutujeme |
| 15:30 | 80C |
| 15:40 | cedime |
| 15:45 | predek 13L, strilime |
| 15:59 | ohrev na chmelovar cca 23L |
| 17:00 | var |
| 17:23 | chmelovar, chmeleni #1: 66g Herkules |
| 18:09 | chmeleni #2 33g Herkules, 33g Bramling Cross |
| 18:21 | chmeleni #3 66g Bramling Cross |
| 18:22 | vypnuto |
| 19:54 | vychlazeno 22C, vyr stredni |
| 20:49 | pretoceno, zakvaseno 26.5L |
| 20:53 | ve sklepe, OG 1.046 |
| Přidat |
Rmutovací schema
| Teplota | Proces | Prodleva |
|---|---|---|
| 60°C | INP | 0min |
| 65°C | NCT | 90min |
| 80°C | ORT | 10min |
| Přidat |
Stáčení do lahví (02.11.2024)
Proces
| Čas | Krok |
|---|---|
| 21:13 | KN 25.6L FG 1.020 |
| 10:30 | Stoceno 1x 8L PET, 11x 0.3L |
| 22:34 | 7x kera 0.5L, 3x Euro 0.5L |
| 22:35 | 13x 0.7L (1x kera) hnede, 2x 0.5L NRW |
| 22:40 | 150g medu |
| Přidat |
Lahve
| Objem | Počet |
|---|---|
| 0.7L | TODO: hardcoded now |
| 0.3L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L euro | TODO: hardcoded now |
| 0.6L | TODO: hardcoded now |
| celkem: | TODO: hardcoded now |
Košt TODO
- TODO
Postřehy
- TODO
Akce