| OG: 1,040 | FG: 1,009 | Vol: 26,0L |
| EBC: 78,9 | IBU: | Alc: 4,4% vol. |
Suroviny
- Základní kapalina Voda 25 L
- Ferdinand Plzeňský humnový slad ↗ 4 kg
- Slad Weyermann Caraaroma ↗ 1 kg
- Pšeničný slad ↗ 0.25 kg
- Kvasinky LalBrew ABBAYE BELGIAN-STYLE ↗ 11 g
- Chmel Magnum ↗ 50 g
- Chmel Rakau ↗ 100 g
- Doslazení Med ↗ 130 g
Proces varu (16.09.2023)
TODO: note initial
| Čas | Krok |
|---|---|
| 16:48 | 12-13L predek |
| 13:37 | Start ohrevu |
| 14:10 | 40C |
| 14:29 | 65C |
| 14:45 | Start rmutovani |
| 16:16 | Ohrev na odrmut |
| 16:35 | 80C, 10m na odrmutovani |
| 16:57 | Ohrev |
| 17:57 | 100C |
| 18:29 | 1. chmel Magnum 50g |
| 19:15 | 2. chmel Rakau 50g |
| 19:33 | Konec chmelovaru |
| 22:00 | Pretaceni piva do KN |
| 22:27 | Dovareno, zakvaseno, OG 1.040 |
| Přidat |
Rmutovací schema
| Teplota | Proces | Prodleva |
|---|---|---|
| 50°C | INP | 0min |
| 68°C | NCT | 90min |
| 80°C | ORT | 10min |
| Přidat |
Stáčení do lahví (23.09.2023)
Proces
| Čas | Krok |
|---|---|
| 22:26 | Vyndavani jahod |
| 22:32 | Pripojeni hadice |
| 22:40 | 1. Pretoceni done, 28L pred stacenim |
| 23:47 | Zacatek vyplachu skla |
| 23:00 | Pretoceno do hrnce, FG 1.009, 130g medu |
| 00:28 | Zacatek staceni + zaslazeni |
| 00:33 | Stoceno (pretoceno). max 0.75 zbytku po pretoceni |
| 01:57 | Stoceno do lahvi, ~26L |
| 02:12 | Do sklepa |
| Přidat |
Lahve
| Objem | Počet |
|---|---|
| 0.7L | TODO: hardcoded now |
| 0.3L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L euro | TODO: hardcoded now |
| 0.6L | TODO: hardcoded now |
| celkem: | TODO: hardcoded now |
Košt TODO
- TODO
Postřehy
- TODO
Akce