Kurevsky hořký ležák #4

KHL #4

OG: 1,040 FG: 1,010 Vol: 38,0L
EBC: 3,3 IBU: Alc: 4,3% vol.

Suroviny

  • Základní kapalina Voda 25 L
  • Ferdinand Plzeňský humnový slad 7 kg
  • Pšeničný slad 0.25 kg
  • Chmel Magnum 200 g
  • Chmel Polaris 100 g
  • Kvasinky Saflager S-23 23 g
  • Doslazení Med 260 g

Proces varu (19.10.2024)

TODO: note initial

Čas Krok
10:50Voda ohrev, vymyti hrncu
11:34zacatek vyslazovani 7kg+0.25kg
11:3865C
13:08topime
13:2370C
13:3480C
13:45cedime
13:55predek 13L, strilime
14:18~22L ohrev, strilime
15:00var
16:30hmelovar, chmeleni #1 magnum 100g
16:17chmeleni #2 magnum 100g
16:27chmeleni #3 polaris 100g
16:32vypnuto
16:50smichano se strelami do 50L KN
16:55chladime
17:0555C
18:2528C
19:18stoceni 2x19L 23C
19:30zakvaseno, ve sklepe, OG 1.040
Přidat

Rmutovací schema

Teplota Proces Prodleva
55°CINP0min
65°CNCT90min
80°CORT10min
Přidat

Stáčení do lahví (02.11.2024)

Proces

Čas Krok
Přidat

Lahve

Objem Počet
0.7L TODO: hardcoded now
0.3L TODO: hardcoded now
0.5L TODO: hardcoded now
0.5L euro TODO: hardcoded now
0.6L TODO: hardcoded now
celkem: TODO: hardcoded now

Košt TODO

  • TODO

Postřehy

  • TODO

Akce