| OG: 1,046 | FG: 1,016 | Vol: 27,0L |
| EBC: 94,5 | IBU: | Alc: 4,3% vol. |
Suroviny
- Kounický plzeňský slad ↗ 3.5 kg
- Slad Carabohemian ↗ 1 kg
- Slad Carafa I ↗ 0.3 kg
- Pšeničný slad ↗ 0.25 kg
- Ovesné vločky ↗ 0.25 kg
- Základní kapalina Voda 25 L
- Chmel Gaia ↗ 50 g
- Chmel Bramling Cross ↗ 100 g
- Kvasinky Safale S-04 ↗ 11 g
- Koriandr ↗ 10 g
Proces varu (13.05.2023)
TODO: note initial
| Čas | Krok |
|---|---|
| 13:48 | Zacatek ohrevu |
| 14:22 | 45C, vkladame zrni |
| 14:25 | Vlozeno zrni, ohrev k peptonizacni |
| 14:30 | lehke pripaleni, pridani vody a vypnuti na 52stupnu |
| 14:47 | Ohrev k NCT |
| 15:06 | 63C, davame 30m |
| 15:30 | Ohrev k VCT |
| 15:47 | 72C VCT, davame 20m |
| 16:08 | Zapnuto, hrejeme k odrmutovani |
| 16:28 | 80C, 10m na odrmutovani |
| 16:38 | Jdeme zcezovat |
| 16:57 | Zcezeno, k varu > 25L, ohrev k chmelovaru |
| 17:46 | Chmelovar, za 30m prvni chmeleni |
| 18:19 | Prvni chmeleni (60), dalsi za 45m |
| 19:06 | Druhe chmeleni (15) |
| 19:17 | Treti chmeleni (5) |
| 19:25 | Chladime |
| 21:11 | FG 1.046, VOL 29L |
| 21:15 | Pretoceno poprve |
| 21:16 | pH 6 |
| 21:58 | Ulozeno ke kvasu ve sklepe |
| Přidat |
Rmutovací schema
| Teplota | Proces | Prodleva |
|---|---|---|
| 45°C | INP | 0min |
| 52°C | PPT | 15min |
| 63°C | NCT | 30min |
| 72°C | VCT | 20min |
| 80°C | ORT | 10min |
| Přidat |
Stáčení do lahví (19.05.2023)
Proces
| Čas | Krok |
|---|---|
| 18:40 | Stoceno do hrnce, zmerena FG 1016 a PH ~4 +Vir velky |
| 20:30 | 150g medu |
| 23:30 | Stoceno a zazatkovano. celkem 23,4L |
| 23:35 | Odneseno do sklepa se stitkem STOUT |
| Přidat |
Lahve
| Objem | Počet |
|---|---|
| 0.7L | TODO: hardcoded now |
| 0.3L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L euro | TODO: hardcoded now |
| 0.6L | TODO: hardcoded now |
| celkem: | TODO: hardcoded now |
Košt TODO
- TODO
Postřehy
- TODO
Akce