OG: 1,046 | FG: 1,016 | Vol: 27,0L |
EBC: 94,5 | IBU: | Alc: 4,3% vol. |
Suroviny
- Kounický plzeňský slad ↗ 3.5 kg
- Slad Carabohemian ↗ 1 kg
- Slad Carafa I ↗ 0.3 kg
- Pšeničný slad ↗ 0.25 kg
- Ovesné vločky ↗ 0.25 kg
- Základní kapalina Voda 25 L
- Chmel Gaia ↗ 50 g
- Chmel Bramling Cross ↗ 100 g
- Kvasinky Safale S-04 ↗ 11 g
- Koriandr ↗ 10 g
Proces varu (13.05.2023)
TODO: note initial
Čas | Krok |
---|---|
13:48 | Zacatek ohrevu |
14:22 | 45C, vkladame zrni |
14:25 | Vlozeno zrni, ohrev k peptonizacni |
14:30 | lehke pripaleni, pridani vody a vypnuti na 52stupnu |
14:47 | Ohrev k NCT |
15:06 | 63C, davame 30m |
15:30 | Ohrev k VCT |
15:47 | 72C VCT, davame 20m |
16:08 | Zapnuto, hrejeme k odrmutovani |
16:28 | 80C, 10m na odrmutovani |
16:38 | Jdeme zcezovat |
16:57 | Zcezeno, k varu > 25L, ohrev k chmelovaru |
17:46 | Chmelovar, za 30m prvni chmeleni |
18:19 | Prvni chmeleni (60), dalsi za 45m |
19:06 | Druhe chmeleni (15) |
19:17 | Treti chmeleni (5) |
19:25 | Chladime |
21:11 | FG 1.046, VOL 29L |
21:15 | Pretoceno poprve |
21:16 | pH 6 |
21:58 | Ulozeno ke kvasu ve sklepe |
Přidat |
Rmutovací schema
Teplota | Proces | Prodleva |
---|---|---|
45°C | INP | 0min |
52°C | PPT | 15min |
63°C | NCT | 30min |
72°C | VCT | 20min |
80°C | ORT | 10min |
Přidat |
Stáčení do lahví (19.05.2023)
Proces
Čas | Krok |
---|---|
18:40 | Stoceno do hrnce, zmerena FG 1016 a PH ~4 +Vir velky |
20:30 | 150g medu |
23:30 | Stoceno a zazatkovano. celkem 23,4L |
23:35 | Odneseno do sklepa se stitkem STOUT |
Přidat |
Lahve
Objem | Počet |
---|---|
0.7L | TODO: hardcoded now |
0.3L | TODO: hardcoded now |
0.5L | TODO: hardcoded now |
0.5L euro | TODO: hardcoded now |
0.6L | TODO: hardcoded now |
celkem: | TODO: hardcoded now |
Košt TODO
- TODO
Postřehy
- TODO
Akce