Stout

Stout

OG: 1,046 FG: 1,016 Vol: 27,0L
EBC: 94,5 IBU: Alc: 4,3% vol.

Suroviny

  • Kounický plzeňský slad 3.5 kg
  • Slad Carabohemian 1 kg
  • Slad Carafa I 0.3 kg
  • Pšeničný slad 0.25 kg
  • Ovesné vločky 0.25 kg
  • Základní kapalina Voda 25 L
  • Chmel Gaia 50 g
  • Chmel Bramling Cross 100 g
  • Kvasinky Safale S-04 11 g
  • Koriandr 10 g

Proces varu (13.05.2023)

TODO: note initial

Čas Krok
13:48Zacatek ohrevu
14:2245C, vkladame zrni
14:25Vlozeno zrni, ohrev k peptonizacni
14:30lehke pripaleni, pridani vody a vypnuti na 52stupnu
14:47Ohrev k NCT
15:0663C, davame 30m
15:30Ohrev k VCT
15:4772C VCT, davame 20m
16:08Zapnuto, hrejeme k odrmutovani
16:2880C, 10m na odrmutovani
16:38Jdeme zcezovat
16:57Zcezeno, k varu > 25L, ohrev k chmelovaru
17:46Chmelovar, za 30m prvni chmeleni
18:19Prvni chmeleni (60), dalsi za 45m
19:06Druhe chmeleni (15)
19:17Treti chmeleni (5)
19:25Chladime
21:11FG 1.046, VOL 29L
21:15Pretoceno poprve
21:16pH 6
21:58Ulozeno ke kvasu ve sklepe
Přidat

Rmutovací schema

Teplota Proces Prodleva
45°CINP0min
52°CPPT15min
63°CNCT30min
72°CVCT20min
80°CORT10min
Přidat

Stáčení do lahví (19.05.2023)

Proces

Čas Krok
18:40Stoceno do hrnce, zmerena FG 1016 a PH ~4 +Vir velky
20:30150g medu
23:30Stoceno a zazatkovano. celkem 23,4L
23:35Odneseno do sklepa se stitkem STOUT
Přidat

Lahve

Objem Počet
0.7L TODO: hardcoded now
0.3L TODO: hardcoded now
0.5L TODO: hardcoded now
0.5L euro TODO: hardcoded now
0.6L TODO: hardcoded now
celkem: TODO: hardcoded now

Košt TODO

  • TODO

Postřehy

  • TODO

Akce