Pelyňkový praležák s vídeňským sladem

Pelyležák

OG: 1,058 FG: 1,007 Vol: 25,0L
EBC: 4,1 IBU: Alc: 7,1% vol.

Suroviny

  • Základní kapalina Voda 22 L
  • Ferdinand Plzeňský humnový slad 4 kg
  • Weyermann Vídeňský slad 1 kg
  • Kvasinky Lalbrew Nova lager 11 g
  • Chmel Boomerang 50 g
  • Doslazení Med 115 g
  • Jalovec 20 g
  • Pelyněk 40 g

Proces varu (11.11.2023)

TODO: note initial

Čas Krok
11:57Napousteni a zacatek ohrevu
12:14Louhovani pelynku
12:37Vhoz zrn
12:5866C
14:23Ohrev
14:4880C
17:16Zcezeno
17:3913.25L, hrejeme
18:10Vlozen pelynek a jalovec 60
19:562. pelynek a chmel
20:40Staceni
20:52~22L stoceno
21:10Zakvasivame
21:14Dolivame cca 3L, zakvaseno, OG 1058
21:19Ve sklepe
Přidat

Rmutovací schema

Teplota Proces Prodleva
50°CINP0min
66°CNCT60min
80°CORT10min
Přidat

Stáčení do lahví (25.11.2023)

Proces

Čas Krok
18:47Pretaceni
18:58FG 1007, Vir velky
23:10115g medu
01:00Stoceno
01:070.5 - 30x, 0,7 - 7x, 0.3 - 3x, negr - 1x
03:15Pelynkova chmelova koralka v baru, huhu!
Přidat

Lahve

Objem Počet
0.7L TODO: hardcoded now
0.3L TODO: hardcoded now
0.5L TODO: hardcoded now
0.5L euro TODO: hardcoded now
0.6L TODO: hardcoded now
celkem: TODO: hardcoded now

Košt TODO

  • TODO

Postřehy

  • TODO

Akce