Summer Ale

Summer Ale

OG: 1,042 FG: 1,010 Vol: 28,8L
EBC: 5,6 IBU: Alc: 4,5% vol.

Suroviny

  • Základní kapalina Voda 25 L
  • Kounický plzeňský slad 3.5 kg
  • Mnichovský slad 0.5 kg
  • Nakuřovaný slad 0.5 kg
  • Pšeničný slad 0.25 kg
  • Chmel Country 100 g
  • Chmel Country , studené chmelení 100 g
  • Kvasinky Safale S-04 11 g

Proces varu (13.05.2023)

TODO: note initial

Čas Krok
12:47Zacatek ohrevu
13:24Vlozeno zrni
13:3152C - peptonizacni, davame 15m
13:46Ohrev k NCT
14:00~65C, zastaveni ohrevu
14:21Pridani zapomenutyho mnichova
14:31Ohrev k VCT
14:4674C VCT, davame 20m
15:06Zapnuto, hrejeme k odrmutovani
15:2180C, 10m na odrmutovani
15:31Jdeme zcezovat
15:38Predek zcezen, > 14L
15:44Zcezeno, k varu > 25L, ohrev k chmelovaru
16:34Chmelovar, za 30m prvni chmeleni
17:06Prvni chmeleni (60), dalsi za 45m
18:00Druhe chmeleni (10)
18:17Chladime
20:54FG 1.042, VOL 28.75L
20:54Kvasinky (1.5 baleni) nasypany na vrch
20:58pH 6
21:16Pretoceno, pripraveno ke kvasu ve sklepe
21:45Ulozeno ke kvasu ve sklepe
Přidat

Rmutovací schema

Teplota Proces Prodleva
45°CINP0min
52°CPPT15min
63°CNCT30min
72°CVCT20min
80°CORT10min
Přidat

Stáčení do lahví (19.05.2023)

Proces

Čas Krok
18:40Stoceno do hrnce, zmerena FG 1010 a PH ~4,5 +Vir velky
20:00150g medu + filtrujeme kousky pri pretaceni obvazem kolem hadice
23:30stoceno a zazatkovano. kyveta a lahve, celkem ~27L
23:35odneseno do sklepa se stitkem ALE
Přidat

Lahve

Objem Počet
0.7L TODO: hardcoded now
0.3L TODO: hardcoded now
0.5L TODO: hardcoded now
0.5L euro TODO: hardcoded now
0.6L TODO: hardcoded now
celkem: TODO: hardcoded now

Košt TODO

  • TODO

Postřehy

  • TODO

Akce