Ovesny Rauchbier s choco sladem

OatChoco Rauch

OG: 1,047 FG: 1,012 Vol: 18,8L
EBC: 114,9 IBU: Alc: 4,9% vol.

Suroviny

  • Základní kapalina Voda 25 L
  • Kvasinky Lalbrew Nova lager 11 g
  • Ferdinand Plzeňský humnový slad 0.5 kg
  • Pšeničný slad 0.25 kg
  • Slad Weyermann Pšeničný čokoládový 0.5 kg
  • Nakuřovaný slad 2.5 kg
  • Simpsons Ovesný slad 1 kg
  • Ovesné vločky 0.25 kg
  • Chmel hlávkový (mix Kazbek a ŽPČ), čerstvě sušený 160 g
  • Chmel Vital 100 g
  • Chmel Polaris, studené chmelení 25 g
  • Doslazení Med 100 g

Proces varu (20.01.2024)

TODO: note initial

Čas Krok
11:50voda
11:53Ohrev
13:04Vhoz zrn
13:0755C
13:2764C vyp.
14:27ohrev
14:5380C
15:20Zcezen predek
15:2314L
15:4170C
16:05Doliti strel
16:50var, chmelime hlavkama 160g
17:55Chmelime 0-25-5
17:57Chmelime 50g
18:37Zacatek chlazeni
19:37~20C + Vir Velky
19:44OG 1.047
22:10Zakvaseno & studeny chmeleni
22:33Abgeschlussed
Přidat

Rmutovací schema

Teplota Proces Prodleva
60°CINP0min
65°CNCT60min
80°CORT10min
Přidat

Stáčení do lahví (02.02.2024)

Proces

Čas Krok
22:37zacatek pretaceni negra (choco-rauch)
22:50FG 1012, 18.8L
23:30pretoceno, 100g medu
23:34stoceno, 2x 1L, 20x 0.7L, 2x 0.625, 2x 0.5L, 1x negr (cca 66% z 0.33L)
23:59Ve sklepe
Přidat

Lahve

Objem Počet
0.7L TODO: hardcoded now
0.3L TODO: hardcoded now
0.5L TODO: hardcoded now
0.5L euro TODO: hardcoded now
0.6L TODO: hardcoded now
celkem: TODO: hardcoded now

Košt TODO

  • TODO

Postřehy

  • TODO

Akce