| OG: 1,047 | FG: 1,012 | Vol: 18,8L | 
| EBC: 114,9 | IBU: | Alc: 4,9% vol. | 
Suroviny
- Základní kapalina Voda 25 L
 - Kvasinky Lalbrew Nova lager ↗ 11 g
 - Ferdinand Plzeňský humnový slad ↗ 0.5 kg
 - Pšeničný slad ↗ 0.25 kg
 - Slad Weyermann Pšeničný čokoládový ↗ 0.5 kg
 - Nakuřovaný slad ↗ 2.5 kg
 - Simpsons Ovesný slad ↗ 1 kg
 - Ovesné vločky ↗ 0.25 kg
 - Chmel hlávkový (mix Kazbek a ŽPČ), čerstvě sušený 160 g
 - Chmel Vital ↗ 100 g
 - Chmel Polaris, studené chmelení ↗ 25 g
 - Doslazení Med ↗ 100 g
 
	Proces varu (20.01.2024)
TODO: note initial
| Čas | Krok | 
|---|---|
| 11:50 | voda | 
| 11:53 | Ohrev | 
| 13:04 | Vhoz zrn | 
| 13:07 | 55C | 
| 13:27 | 64C vyp. | 
| 14:27 | ohrev | 
| 14:53 | 80C | 
| 15:20 | Zcezen predek | 
| 15:23 | 14L | 
| 15:41 | 70C | 
| 16:05 | Doliti strel | 
| 16:50 | var, chmelime hlavkama 160g | 
| 17:55 | Chmelime 0-25-5 | 
| 17:57 | Chmelime 50g | 
| 18:37 | Zacatek chlazeni | 
| 19:37 | ~20C + Vir Velky | 
| 19:44 | OG 1.047 | 
| 22:10 | Zakvaseno & studeny chmeleni | 
| 22:33 | Abgeschlussed | 
| Přidat | 
Rmutovací schema
| Teplota | Proces | Prodleva | 
|---|---|---|
| 60°C | INP | 0min | 
| 65°C | NCT | 60min | 
| 80°C | ORT | 10min | 
| Přidat | 
	Stáčení do lahví (02.02.2024)
Proces
| Čas | Krok | 
|---|---|
| 22:37 | zacatek pretaceni negra (choco-rauch) | 
| 22:50 | FG 1012, 18.8L | 
| 23:30 | pretoceno, 100g medu | 
| 23:34 | stoceno, 2x 1L, 20x 0.7L, 2x 0.625, 2x 0.5L, 1x negr (cca 66% z 0.33L) | 
| 23:59 | Ve sklepe | 
| Přidat | 
Lahve
| Objem | Počet | 
|---|---|
| 0.7L | TODO: hardcoded now | 
| 0.3L | TODO: hardcoded now | 
| 0.5L | TODO: hardcoded now | 
| 0.5L euro | TODO: hardcoded now | 
| 0.6L | TODO: hardcoded now | 
| celkem: | TODO: hardcoded now | 
	Košt TODO
- TODO
 
Postřehy
- TODO
 
Akce