Suroviny
- cca 34 L vody (rmutování 15+5L, vyslazování 5+5+3L, chmelovar 1L)
 - Kounice Plzeňský slad 4kg
 - Weyermann Caraamber slad 1,5kg
 - SafLager™ S-23 11,5g 4ks
 - Lemondrop ~35g
 - Premiant ~50g
 - Hallertau Perle ~65g
 
			Proces varu (12.02.2022)
Jantarový ležák vícekrokovým infuzním rmutováním
| Čas | Krok | 
|---|---|
| 11:58 | začátek ohřevu 15L vody na 35C | 
| 12:30 | Přidání sladu (4kg Kounice, 1.5kg Cara) | 
| 12:37 | přidání 5L vody (~35°C) | 
| 12:50 | zahřívání | 
| 13:07 | peptonizační teplota (49°C) | 
| 13:17 | ohřev | 
| 13:30 | 60°C Nižší cukrotvorná (NCT) | 
| 14:00 | ohřev | 
| 14:11 | 70°C vyšší cukrotvorná (VCT) | 
| 14:30 | ohřev | 
| 14:45 | odrmutovací teplota 80°C | 
| 14:55 | zcezení předku přes cedník (dílo ~13L) | 
| 15:15 | první střela 5L (dílo ~17L) | 
| 15:30 | druhá střela 5L (dílo ~21L) | 
| 15:40 | třetí střela 3L, více ždímaná (dílo 27L) | 
| 15:52 | dostříleno, mytí hrnce, přivádění k varu | 
| 16:04 | 70°C a přijel Kubík | 
| 16:25 | 82°C hustota před chmelovarem ~1050 | 
| 16:46 | 93°C, přidání 1 litru vody | 
| 17:00 | var. 30 minut kvůli plzeňskému sladu | 
| 17:30 | první chmelení, Premiant ~50g | 
| 18:03 | druhé chmelení, ~50g Hallertau Perle | 
| 18:25 | třetí chmelení, ~35g Lemondrop, ~15g Perle. Vypnutí ohřevu | 
| 18:41 | zahájení chlazení | 
| 18:52 | dílo 40°C | 
| 19:20 | rehydratace kvasinek ve vodě pod 25°C, dílo 25°C | 
| 19:27 | whirlpool | 
| 19:42 | Hustota před zakvašením 1052 | 
| 20:20 | Kvasinky udělaly chlebík. Stočení zbytku díla po usazení kalů | 
| 20:23 | provzdušnění, dílo ~23L | 
| 20:26 | zakvašeno, provzdušnění a promíchaní s kvasinkami (misku lze vyplachnout dílem z kohoutku kvasné nádoby, díky Kubo) | 
| 20:35 | uloženo v lednici | 
- další den 10:27 (13.02.) Bublá!
 - Při vaření se pilo Kubovo pivo z kyvety
 - Druhý šlauch na vodnici stojí za starou belu a někdo vyhulil višně!
 
			
			
			Stáčení do lahví (25.02.2022)
Lahve
| Objem | Počet | 
|---|---|
| 0,3L | 9 | 
| 0,5L ker. uz. ("bernard") | 7 | 
| 0,5L euro | 2 | 
| 0,7L | 6 | 
| 0,5L NRW ("svijany" apod.) | 17 | 
| 0,5L custom (nízké hrdlo, převážně "pito", apod) | 5 | 
| celkem: | ~22L | 
Košt (18.03.2022)
				barva super jantar!
				zraje kolem 12°C
				předek ovocný zadek chmelový, jemněji perlivé
			
- Alk: 5,7%
 - EBC: 21
 - IBU: 108
 
Postřehy
- máme váhu!
 - bordel v počtu lahví.