| OG: 1,040 | FG: 1,011 | Vol: 28,0L |
| EBC: 6,5 | IBU: | Alc: 4,1% vol. |
Suroviny
- Základní kapalina Voda 15 L
- Kounický plzeňský slad ↗ 3.5 kg
- Mnichovský slad ↗ 0.75 kg
- Pšeničný slad ↗ 0.25 kg
- Chmel Gaia ↗ 150 g
- Kvasinky Lalbrew Nova lager ↗ 11 g
- Doslazení Med ↗ 100 g
Proces varu (04.02.2023)
TODO: note initial
| Čas | Krok |
|---|---|
| 14:38 | Napousteni |
| 15:52 | Zacatek vyslazovani, 250g psenky |
| 15:42 | 66C |
| 16:30 | 66C |
| 17:11 | ohrev |
| 17:37 | 80C, vypinani ohrevu |
| 17:48 | Odrumtovano, zahajeno cezeni |
| 17:55 | Predek zcezen, 12.5L |
| 18:08 | Ohrev k chmelovaru |
| 18:21 | var (bylo toho vic) |
| 18:52 | Gaia 50 1. |
| 19:33 | 2. chmel G! 50g |
| 19:50 | 3. chmel 51g |
| 21:46 | Uskladneno do sklepa |
| 21:47 | OG 1,040 |
| Přidat |
Rmutovací schema
| Teplota | Proces | Prodleva |
|---|---|---|
| 50°C | INP | 0min |
| 66°C | NCT | 90min |
| 80°C | ORT | 10min |
| Přidat |
Stáčení do lahví (17.02.2023)
Proces
| Čas | Krok |
|---|---|
| 20:58 | Vyneseni kybly |
| 21:04 | Gaia (viking) -> 24L |
| 21:45 | Chcanec do kyvety |
| 22:00 | Vymyte kyvety |
| 22:21 | Pretocena Gaia varka (prvni pretoceni od kalu) |
| 22:30 | G 150g medu rozmichavani |
| 22:44 | Zamedovcano a stacime G |
| 22:50 | Konec 1. pretaceni G - 22.85L |
| 22:59 | FG Gaia (G) -> 1.011 |
| 23:57 | Kyveta G zacatek -- zbylo necelych 5L v KN |
| 00:30 | Zazatkovano |
| 00:31 | ...sklep |
| Přidat |
Lahve
| Objem | Počet |
|---|---|
| 0.7L | TODO: hardcoded now |
| 0.3L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L | TODO: hardcoded now |
| 0.5L euro | TODO: hardcoded now |
| 0.6L | TODO: hardcoded now |
| celkem: | TODO: hardcoded now |
Košt TODO
- TODO
Postřehy
- TODO
Akce